04.08.2016
Graviola kasulikud toimed teadlaste põhjaliku uurimise all
Artikkel

Graviolat (Annona muricata) on rahvameditsiinis sajandeid kasutatud mitmete haiguste raviks – põletikud, reuma, neuralgia, diabeet, hüpertensioon, unetus, tsüstiit ja ka parasiitide vastu on graviola andnud häid tulemusi. Lisaks on mitmed varasemad uuringud toonud välja ka graviola vähivastased toimed.

Seetõttu on ka teadlased võtnud viimastel aastatel graviola põhjalikuma uurimise alla. 2013 aastal ajakirjas "Cancer Letters" avaldatud uuring graviola lehtede mõjust kõhunäärmevähi västu on paljulubav. Paar in vivo ehk rottide peal tehtud uuringut näitasid graviola lehtede võimet pärssida pankreasevähi rakkude kasvu. Kõhunäärme ehk pankreasevähi rakud on vastupidavad tavalisele keemiaravile. Vastavalt National Cancer Institute (NCI) andmetele on on 5 aasta perioodis kõhunäärmevähki haigestunutel ellujäämise protsent ainult 5,5%. See uuring on ka oluline samm edasi seetõttu, et see on üks esimestest mis on tehtud loomade peal. Senimaani olid teadlased teinud ainult nö katseklaasi uuringuid.

Lisaks üks teine värkse uuring tõi välja, et graviola mõjus ka pärssivalt rinnavähi rakkudele. Samas teatavad uurijad, et on vaja täpsemalt panna paika soovitavad kogused ja teha edasisi uuringuid ning jõuda ka inimkatseteni, et sellest saaks ka ametlik ravim.

Allikad: The National Center for Biotechnology , Bentham Science Publishers

Ostke graviola siit

Sarnastel teemadel