26.09.2016
MSM pulber annab tugeva tervise, jõu ja ilu
Artikkel

Väävel pole kindlasti aine, mida tavaliselt tervisega seostataks. MSM (metüülsulfonüülmetaan, ei tasu segi ajada kurikuulsa MMS pulbriga) on orgaaniline väävel, inimkehas ja paljudes taimedes loomulikult leiduv ühend. Puhtal kujul on see lõhnatu kristalliline aine, millel on veidi mõru maitse. Orgaanilist väävlit leidub keha igas rakus ja see mängib oma struktuuri ja funktsioonide tõttu olulist rolli paljudes keha toodetavates ühendites.

Valge pulbrina müüdav ja sünteetilisena näiv metüülsulfonüülmetaan (MSM) on võimas antioksüdant, mille puudus kehas võib tekitada väsimust, depressiooni ja degeneratiivseid haigusi. MSM-il on võimas põletikuvastane toime, mis aitab tõhusalt südame-veresoonkonnahaiguste korral, millega kaasneb arterite lubjastumine. MSM aitab vähendada kroonilist valu, parandada kopsufunktsioone ning taastada keha jõudu ja vastupidavust.

MSM mõjub hästi luu- ja kõhrkudede, kõõluste, juuste, küünte ja naha kasvule ja heaolule. Koos teiste komponentidega osaleb ta organismi sidekudede struktuuri moodustamisel ja nende paindlikuse ning elastsuse tagamisel.

Väävel on vajalik ka kollageeni (kõhr- ja sidekudede valgu) biosünteesiks. Väävlil on tähtis osa rakumembraanide läbilaskevõime suurendamisel. Selle tulemusena jõuavad toitained paremini rakkudesse ja toksilised aineid viiakse neist hõlpsamini välja.

MSM vähendab põletikke ja lihaspingeid ning aitab lihasvalude puhul ja parandab vereringet. Sobib liigespõletikele, liigese kulumise, kõõlustepõletiku, pinges lihaste ning lihastest tulenevate seljavalude leevendamiseks. Sobilik tugeva füüsilise koormuse ja spordi puhul. MSM muudab glükoosamiini bioloogiliselt aktiivseks, aidates tal jõuda liigeskõhredeni. Liigesepõletikuga patsientide kõhres sisalduva väävli tase on vaid kolmandik normaalsete kudede omast. MSMist võib olla artriidi ravis kasu tänu selle põletikuvastasele toimele, aga ka omadusele suurendada sidekoe elastsust ja paindlikkust. Uuringud näitavad, et MSM aitab parandada liigeste painduvust, vähendada nende jäikust ja paistetust, aga ka soodustada vedelikuringet, leevendada liigesepõletikuga seotud valu, vähendada armkude ning lahustada artriidiga seotud lubjaosakesi. Samuti võib see vähendada kõhre degeneratsiooni.

MSM pulbri positiivne toime on tuvastatud järgmiste probleemide puhul:
Akne, allergiad, astma, seedetrakti häired, stress, vereringehäired, põletikud, paistetused, migreen, krooniline väsimus, vedelikupeetus, neeruhädad, maksaprobleemid, öised jalakrambid, seljavalud.
MSM suurendab rakkude elujõudu, aitab reguleerida insuliini tootmist, parandab naha elastsust, parandab mälu, vähendab sportimisjärgset väsimust, tugevdab kapillaaride seinu, tervendab veenilaiendeid, aitab maksal väljutada toksiine.

MSM pulber on meil müügil pulbrina soodsa hinnaga – 250g maksab ainult 8€.

Ostke siit MSM pulber

Sarnastel teemadel