07.11.2017
Eesti Reiki Kool: Mis on reiki ja kuidas reiki tervendab?
Artikkel

Mis on reiki ja kuidas reiki tervendab?

 

 

Reiki on Universumi Kõrgeima Teadvuse põhine eluenergia, mis on pärit Universumi Algallikast. Reiki on armastuse, harmoonia ja universaalse elujõuenergia, millest on alguse saanud kogu suur Universum. Reikienergia on vanem ja intelligentsem kui inimkond ja ta liigub sinna, kus teda kõige enam vajatakse. Inimene ei vaja ei Ingleid ega Haldjaid, et ühenduses olla või kanaliseerida Suurt Heledat Valgust. Reikimeetod kanaliseeriti sensei Usui poolt algallikast inimese jaoks, et tahte/taotluse põhiselt harmoniseerida oma isiklikku tasakaalutust, olla emotsionaalselt intelligentne ja areneda maa peal spirituaalselt. Reiki õpetusse pühitsetuna saadakse edaspidi kontakteeruda reikivalgusega otse ilma vahendajate abita. Algallika energia aitab inimesel algete ja alguse, taeva ja maa juurde naasta. Puutudes kokku universaalse elujõuga, hakkab inimene mäletama ka oma terviklikkust ja oma enenergeetilist olemust. Reikiga ühenduses olles taastub kontakt Kõrgema Minaga ning tajutakse kogu Universumiga ühenduses olemist.

Bioenergeetika ehk Byosen'i tajumine

Suurem osa reiki praktiseerijatest on õppinud järgima kätepositsioonide süsteemset meetodit, kuid algselt sellist meetodit Jaapanis ei kasutatud. Usui ja Hayashi poolt oma õpilastele antud käsiraamatud sisaldasid teatud käteasendite kirjeldusi, kuid see oli mõeldud üksnes abistavaks materjaliks algajatele. Tegelik Usui Shiki Ryoho - Loomulik Tervendamise Meetod on enamikule Läänest pärit Hawayo Takata teoooria järgijatele täiesti tundmatu. Usui ja Hayashi koolkond kannab jaapani keeles nimetust "byosen".

Reiki tervendaja võib energiablokeeringut (kõrvalekallet harmoonilisest olekust ehk byoseni) tajuda nii oma käte kui kogu kehaga. Selliseid tervendajaid võib pidada kehalisteks empaatideks või selgelttajujateks. Kuid aistinguid ei tasu karta, seda pole võimalik endale võtta, sest universaalne eluenergia on ühesuunaline ning treenitud kanaliseerija juhib ise protsessi. Seega reiki on valge maagia ja byoseni tuleb tänutundega kogeda. Energiate tajumise/nägemise võime on kui imeline juhendaja ja informaator, et elujõu kanaldaja saaks aidata abivajajat parimal moel.

Byoseni tajumise varieeruvused:
kuum, külm, „ämblikuvõrk" nahal, higi või kleepuv ollus peopesades, elektriline impulss kätes, torked/valu sõrmedes ja kätes, „käte suremine", surve/valu käes kuni õlani välja. Tundlikumad ja kogenenud tervendajad tajuvad byoseni terviklikult – kõigi keha meeltega ja ka selgeltnägemisena (higistamine, külamatunne, raskus, lõhnaaistingud ja valuaistingud, piltide nägemine ja sõnade kuulmine). Meistri tase eeldab, et tuleb osata tajuda mitte ainult teisel inimesel puudutust vajavaid piirkondi, vaid näha oma kehal/energeetikas isiklikku byoseni olekut. Soovitavalt tuleb pärast igat käed-peal seanssi oma käed voolava vee all võõrast toksilisest energiast puhtaks pesta.

Kuidas Reiki tervendab?

Reikienergia on tark ehk intelligentne energia, seega ta liigub sinna, kus teda kõige enam vajatakse - algpõhjuseni välja. Sedaviisi voolab ja toimib energia ka algajal reikipraktikul, seepärast on seda meetodit lihtne rakendada nii enda kui teiste heaks, sest olemuslikult reiki mõtleb ja otsustab inimese eest. Siit tuleb esile, et reikimeetod aitab ratsionaalsest mõtlemisest lahti lasta ja olla ka kehaliselt tunnetuslik ehk meditatiivne. Reiki õpetab ja aitab mediteerida ning olla järjepidevalt kohal.

Loe edasi artiklit siit:  https://reikikool.ee/reikist/reiki-ajalugu-ja-traditsiooni-tarkus/