Ajurveeda manuaalteraapiate moodulkursus
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2019 Okt 11 R 10:00
2019 Okt 13 P 18:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Põhjalik ja kompaktse ülesehitusega ajurveeda manuaalteraapiate kursus on ainulaadne võimalus õppida iidse ravikunsti osaks olnud erinevaid baastehnikaid. Mis teeb selle kursuse eriliseks? Alustame algusest, liigume jämedalmalt tasandilt järjest peenemale, kordame ja kinnistame tehnikaid, hoiame tealikku fookust terapeudi enda tervisel.

TOIMUMISE AEG JA MOODULITE TEEMAD:

I moodul: 11. – 13. oktoober 2019. Teema: ajurveeda põhiprintsiibid
II moodul: 9. – 10. november 2019. Teema: ajurveeda massaaži alused; Padabhyanga (ajurveeda jalamassaaž)
III moodul: 18. – 19. jaanuar 2020. Teema: Pristhabyanga (ajurveeda seljamassaaž)
IV moodul: 14. – 15. märts 2020. Teema: Mukahaabhyanga (ajurveeda näomassaaž); Siroabhyanga (ajurveeda peamassaaž)
V moodul: 2. – 3. mai 2020. Teema: Garshana (ajurveeda kuivmassaaž) + Udvarthana (ajurveeda massaaž taimeürtide ja pastadega)
VI moodul: 13. – 14. juuni 2020. Teema: kordustehnikad ja erinevate kehaosade massaaž
VII moodul: 24. – 26. juuli 2020. Teema: Abhyanga ja Svedana (ajurveeda õlimassaaž rohke õliga ja higistamise protseduur)
VIII moodul: 26. – 27. september 2020. Teema: kokkuvõte ja tehnikate kordamine
IX moodul: 7. – 8. november 2020. Teema: eksam (eraldi tasu eest, vabatahtlik)

ÕPPE SISU JA MOODULID:

Ajurveedat peetakse üheks vanimaks meditsiiniks inimkonna ajaloos. Erinevat liiki manuaalteraapiad on oluline osa ajurveeda baasmeditsiinist, mille põhimõtted ei piirdu pelgalt füüsilise kehaga ning lähtuvad alati individuaalsusest. Teraapial on kas ennetav, otsest ravi puudutav või mistahes liiki ravi järgne ülesanne.

Ajurveeda manuaalteraapiaid ei ole algupäraselt kunagi kasutatud kui kõigile mõeldud SPA hoolitsusi. Need on olnud osa raviprotseduurist ja eeldavad kliendi individuaalse omapära tundmist ning kasutatavate vahendite, sh õlid, pulbrid omadusi, mida ei saa kasutada kõigi jaoks ühtmoodi. Lisaks füüsilisele kehale on ajurveeda manuaalteraapiatel tervendav ning sügavalt puudutav mõju ka mentaalsele ja emotsionaalsele kehale.

Kursus algab 3-päevase ajurveeda baaspõhimõtteid tutvustava teoreetilise mooduliga, mille fookus on individuaalsel lähenemisel kliendile, ajurveeda alustalade tundmine elementaaroskuste tasandil. Järgneb seitsmest osast koosnev teoreetiline praktiline manuaalteraapiate õpetus jagatuna kuueks 2-päevaseks ja üheks 4-päevaseks mooduliks. Igas moodulis käsitletakse erinevaid keha piirkondi ning sobilikke tehnikaid. Iga uus moodul algab eelneva kordamise ja praktiliste oskuste kinnistamisega. Täiendavalt puudutatakse terapeudi enese vajadust arendada oma teadlikkust ning oskusi kliendiga suhestuda.

Ajurveeda manuaalteraapiate põhimõtete hulka kuulub ka tõsiasi, et massaaži naistele teostavad naised ja meestele mehed.

Täpset baasõppe moodulite sisu ja ülesehitust vaata www.tarkustekool.ee lehelt.

Ajurveeda manuaalteraapiate moodulkursusele on oodatud:
* juba praktiseerivad massöörid ja kehaterapeudid oma seniste oskuste täiustamiseks ja kliendi individuaalsuse paremaks tunnetamiseks,
* ajurveeda huvilised, kes soovivad funktsionaalseid oskusi oma pereliikmete ja lähedaste abistamiseks kodus,
* muu valdkonna terapeudid, kes soovivad saada lisateadmisi ja -kogemusi.

ÕPIVÄLJUNDID:

Kursuse edukalt läbinud õpilane:
1) omab algteadmisi ajurveeda baaspõhimõtetest ja energia tüüpidest,
2) oskab vastavalt hetkel domineerivale energia tüübile valida sobiva ajurveeda manuaalteraapia,
3) oskab teostada erinevaid ajurveeda manuaalteraapiaid vastavalt kliendi seisundile,
4) oskab kasutada vastavalt vajadusele erinevaid töövahendeid, järgida protseduuri- ja hügieeninõudeid ning protseduuri ergonoomikat,
5) oskab teadlikult pöörata tähelepanu iseenda individuaalse tervise tasakaalus hoidmisele ja taastamisele terapeudina.

LÕPETAMISEL:
Kursuse lõpus on võimalik eraldi tasu eest sooritada eksam, mille läbimisel saadakse tunnistus. Tunnistuse saamise eelduseks:
*Osalemine auditoorses ja praktilises õppetöös 100%
*Eksami sooritamine positiivsele tulemusele
*Õppemaksu tasumine 100%

KOOLITAJAD:
Kaja Keil (ajurveeda baaspõhimõtted, mõisted ja energia tüübid)
Michael Ehm (manuaalteraapiate teooria ja praktilised tehnikad, Saksamaa)

Michael Ehm:
Michael Ehm alustas ajurveeda manuaalteraapiate praktilist õpet väga varajases eas tuntud ajurveeda arsti Dr. Shive Narain Gupta abilisena. Ajurveeda kui meditsiiniharu juures paelus teda kõikehaarav lähenemine inimesele ning jätkusuutlikele tulemustele suunatud filosoofia. Alates 2002 aastast on Michael Ehm Saksamaal tunnustatud praktiku ja terapeudina teinud koostööd mitme erineva ajurveeda arstiga ning töötanud erinevates kliinikutes ajurveeda manuaalterapeudina. Tema vaieldamatuks lemmikuks on ajurveeda massaaž ja teised ajurveeda manuaalteraapiad. Kogemuste pagasisse kuuluvad ka kaaniteraapia, heli- ja hääle teraapia, jooga ja meditatsioon ning ajurveedalik toitumine. Hetkel töötab Michael Ehm ühes Berliini tuntuimas alternatiivmeditsiini kliinikus Immanuel Krankenhaus Berlin ajurveeda praktiku ja manuaalterapeudina ning omab pikaajalist praktilist kogemust erinevate patsientidega. Lisaks juhendab ta sellealaseid kursuseid ning seminare.

Kaja Keil:
Kaja Keil esmane kokkupuude veedaliku maailmakäsitluse valdkonda kuuluvate praktikatega oli 1991.a. Ajurveeda, jooga ja Vedanta õpetuste omandamisel ja praktiseerimisel kuulub tema siiras tänu väga mitmetele õpetajatele, sh Dr. R. Svoboda, Dr. Ramdas, Shiva Vakya Siddha Baba, Atis Zarins, Christina Richa Devi ja mitmed teised. Kaja omab väga pikaajalist isiklikku praktikat veedaliku elustiili rakendamisel tavaelus. Alates 2007 aastast alustas ta oma kogemuste jagamist erinevate praktiliste töötubade vormis Saksamaal ja 2016 aastast Eestis. Kaja lemmikteemadeks on ajurveedalik toit ning veeda astroloogia ja arhitektuur. „Kõik taipamised tulevad sünkroonis teadliku praktiseerimisega", ütleb Kaja, kelle sõnul on parim immuunsuse tablett igahommikune pranayama praktika ning võimalikult lihtne kodus värskelt valmistatud elus toit.

KURSUSE BAASÕPPE MAHT: 210 tundi, millest auditoorse töö maht on 168 tundi, praktika maht on vähemalt 42 tundi.

LÕPETAMISE TINGIMUSED: Kursuse läbinud ja teadmiste/oskuste kontrolli sooritanud saavad vastavasisulise tunnistuse.

TOIMUMISE KOHT: Põlistarkuste ja Rahvaravi kool, Weizenbergi 20/1, Tallinn

MAKSUMUS:
Tasudes korraga on kogu kursuse hind 1520 EUR +km ja see tuleb tasuda siis enne koolitust ning õpilasepoolse põhjendamatu katkestamise tõttu tagastamisele ei kuulu.

Soovi korral võib tasuda ka osade kaupa enne igat moodulit, sel juhul on iga korra hind 210 EUR +km registreerimisel kuni 30.august (see hind kehtib edaspidi ka teistele moodulitele). Registreerimisel alates 1.september on kõikide moodulite hinnaks 230 EUR +km.

NB! Varajase registreerija soodustus kuni 30.mai on 190 EUR +km per moodul!

Peale registreerumist saadame Sulle arve, mille sissemakse osa (100 EUR+km) õigeaegne tasumine garanteerib koha kursusel. Sissemaksuarve arvutatakse maha viimase mooduli maksest kogu kursuse läbimisel. Registreerimisel märgi palun kohe juure ka info, kui soovid tasuda ühes osas.

REGISTREERIMINE kursusele toimub läbi selle lingi: https://forms.gle/xyFpoU4u9ccKo17m9 või tarkustekool@gmail.com.

Täpsem info: Kaja Keil, kaja@praktiline-ajurveeda.ee, 56466314

MUU INFO:
ÕPINGUTE ALUSTAMISE TINGIMUSED: (eeldusained) puuduvad, varasem manuaalteraapiatega kokkupuude tuleb kasuks.

ÕPPEKESKKOND: Õppeklass on varustatud toolide ja pabertahvli ning dataprojektoriga, praktilised tunnid on varustatud massaažilaudadega ja muu vajamineva materjaliga.

ÕPPEMATERJALIDE LOEND: A4 formaadis konspekt ajurveeda baaspõhimõtetest ja energia tüüpidest.

LÕPETAMISE TINGIMUSED: Koolituse lõpus väljastatakse kursuse täies mahus läbinuile ja eksami edukalt sooritanuile vastavasisuline tunnistus.

Sarnastel teemadel