Joogateraapia moodulkursus, baasõpe, I moodul (kokku 6 moodulit)
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2019 Okt 05 L 10:00
2019 Okt 06 P 18:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Joogateraapia on tänapäeva joogamaailma üks personaalsemaid ja sügavamaid ning seetõttu ka tõhusamaid enese ja õpilase edasiarenemise ja tervendamise võimalusi. Uus joogateraapia kursus alustab oktoobris 2019.

Jooga abil tervendamine on oluline osa joogaõpetusest, eesmärgiks isiklike kannatuste leevendamine. Jooga kui tervendava protsessi käigus toimub eneseväestamine: oma peitupugenud sisemine vägi ehk elujõud pannakse taas tööle.

Sellel väel on isetervendav omadus. Tervenduse käivitamiseks on vaja isiklikku, kindlale eesmärgile suunatud harjutust. Harjutuses arvestatakse alati inimest kui tervikut, s.t nii keha, hingamist, emotsioone kui meelt.

Joogateraapia harjutus toetab haigusesümptomite leevendamise kõrval isiklikku potentsiaali ja selle teostamist. Täiesti terves inimeses toimib kõik maksimaalse võimsusega, võimaldades täita elulisi ülesandeid 100 %-liselt: olla edukas õpetaja või muusik, olla tasakaalus lapsevanem ning armastatud vanavanem jne.

Kursus on jagatud kuueks 2-päevaseks mooduliks. Igas moodulis käsitletakse kindlate haiguste või terviseprobleemide olulisi sümptomeid ja vastavaid tervendusvahendeid nagu nt liikumine, hingamine, heli kasutamine, kujustamine, meditatsioon, enesevaatlus, toitumine, elustiil jne. Teoorias ja praktikas õpitakse, kuidas neid vahendeid individualiseerida. Selleks on moodulite vahel ära jagatud joogateraapia olulisemad skeemid: 5 kihi mudel, Vyuha mudel, tšakrad ning neile vastavad elemendid, meelemustri tekkimise skeem, prāṇa liigid jne. Igasse moodulisse mahub veel 2-3 teemakohast ühist joogapraktikat ja grupitöö (vaatlus, harjutuste funktsionaalne muutmine, isiklike praktikate koostamine näidiskaasuste abil vms). Terviklikuma pildi saamiseks on soovitav osa võtta kõigist mooduleist.

Kursusel pakutav põhineb India joogameistri T. Krishnamacharya õpetuspärandil, mis omakorda toetub joogas traditsioonilisele üks-ühele meetodile. Olulise osa õpetusest moodustavad Patandžali joogasuutrad.

Joogateraapia moodulkursusele on oodatud:
1. jooga praktiseerijad, kes soovivad liikuda endas ja teemas sügavamale, saada oskusi
oma praktika individualiseerimiseks,
2. joogaõpetajad, kes soovivad funktsionaalseid oskusi terviseprobleemidega õpilaste
juhendamiseks,
3. muu valdkonna terapeudid,kes soovivad saada lisateadmisi ja-kogemusi.

Õpetajad: Anne Kalvi ja Erna Tamm

Esimene moodul:
1 moodul 5.-6. oktoober, järgnevad kuupäevad on täpsustamisel ja leitavad siit: https://www.tarkustekool.ee/pikad-oppeprogrammid/joogateraapia-moodulkursus/

Edaspidised moodulid selguvad järgmise aasta alul, kogu õppe kestus on u 1,5 aastat.

DETAILNE INFO JA KÕIKIDE MOODULITE KIRJELDUS ON LEITAV kooli kodulehel: https://www.tarkustekool.ee/pikad-oppeprogrammid/joogateraapia-moodulkursus/

KURSUSE ÕPPE MAHT: 288 tundi, sellest auditoorset tööd 96 tundi.
Iga moodul sisaldab: 16 akadeemilist tundi loenguid ja praktikat, 32 akadeemilist tundi iseseisvat tööd
Kursuse läbinud ja teadmiste/oskuste kontrolli sooritanud saavad vastavasisulise tunnistuse.
KURSUSE HIND: 160 eurot + km üks moodul.

Registreerimine elektroonselt: https://goo.gl/forms/nMyT9UZfdDjvjo6u2
või tarkustekool@gmail.com

www.tarkustekool.ee

Sarnastel teemadel