Meridiaanidel põhinev Jaapani tervenduskunst Ki-Shiatsu
Tegevus » Sündmus
Aeg Koht Võtmeisik PDF
2019 Okt 19 L 10:00
2019 Okt 20 P 18:00
Europe/Tallinn
Tunnuspilt

Alusta rännakut põnevasse idamaade meditsiini maailma ja tule osalema meridiaanidel põhineva Jaapani tervenduskunsti Ki-Shiatsu loodusterapeutide baaskoolitusel.

SHIATSU (eesti keeles "sõrmevajutus" ) kui Jaapani ühe tuntuma teraapia alged on pärit samadest allikatest, kust pärineb ka Hiina traditsiooniline meditsiin. Mõiste "Zen Shiatsu" ehk Ki-shiatsu on meridiaanide shiatsu ja selle all peetakse silmas Shizuto Masunaga loodud Shiatsu koolkonda.

Ki-shiatsu põhineb täielikult idamaisel meditsiinilisel süsteemil, kirjeldades inimkeha kui võrgustikku meridiaanidest, läbi mille voolab eluenergia – Jaapani keeles Ki.

Shiatsu teraapiaga stimuleeritakse keha iseeneslikku paranemisvõimet, mille tulemusena paraneb organismi enda elujõud. Viimane on omakorda võtmeks haiguste võitmiseks ja ärahoidmiseks. Kui Ki vool läbi meridiaanide on sujuv, on inimene terve. Kui vool saab takistatud, inimene haigestub.

Energia voolu seisundit hinnatakse Hiina duaalse yin-yang'i kontseptsiooni järgi ning jagatakse kahte seisundisse: Kyo ja Jitsu. Shiatsu eesmärk on blokeerunud energia taas liikuma panna, täites „energiaauke" ja tagades energia vaba vool ja organismi loomulik tasakaal.

Shiatsu loodusterapeut tunnetab organismi olukorda ja energia liikumist käte abil ning teeb pehmeid vajutusi ja venitusi piki meridiaane, keha pinnal asuvaid liine. Shiatsu-teraapia aitab ravida paljusid terviseprobleeme nagu stress, kurnatus, unetus, ainevahetushäired, selja-, kaela- ja peavalu, liigesteprobleemid jpm.

Tänapäeval maailmas kahe tuntuma shiatsu-koolkonna arendajateks olid Tokujiro Namikochi (1905–2000; Namikochi-shiatsu) ja Shizuto Masunaga (1925-1981). Namikochi selgitas shiatsu't vaid lääne meditsiini terminite abil, pannes rõhu vaid nn neuro-lihaspunktide survele. Masunaga, soovides muuta ravimeetodeid efektiivsemaks, sidus meridiaanide teooria kaasaegse psühholoogia ja füsioloogiaga, rõhutas kõhudiagnoosi olulisust ning laiendas meridiaanide kasutusulatust ravis.

Lisaks teooria kirjeldamisele laiendas ja kaardistas Masunaga ka täiesti oma meridiaanisüsteemi, mis toetus tema tohutule praktilisele kogemusele.
Et saada Zen Shiatsu meistriks ei piisa ainult õpetuse omandamisest, vaid tuleb ka praktiseerida mõned aastad. Vaid läbi kogemuse ja zen-meditatsiooni saab õpilasest meister ning ta suudab mõista ja tunnetada läbi meie keha voolavat energiat.

Ki-shiatsu baaskoolitus Jaapanist pärit ki-shiatsu teraapiat ja selle aluseid. Kursuse läbija kuuleb selle üliefektiivse teraapia toimimise loogikatest ning saab ise kätt proovida lihtsamate ki-shiatsu teraapia võtetega, mida saab rakendada iseenda ja oma lähedaste abistamiseks.

Käsitletavad teemad:
*Shiatsu teraapia ajalugu, koolkonnad
*Ki-shiatsu teraapia põhimõisted ja alused, seotus Hiina traditsioonilise meditsiiniga-ga;
*Tutvume ülevaatlikult 12 põhimeridiaaniga, nende rolli ning liikumisteedega kehas;
*Proovime diagnoosimist kõhul ja seljal;
*Tutvume ja praktiseerime shiatsu venitusharjutusi, võtteid seedimise hõlbustamiseks.
*Teeme paaristööd ja praktikat. Kursusel on praktilisel osal suur roll, see võimaldab saada parima võimaliku kogemuse.

Kursuse läbinu mõistab ki-shiatsu terapeudi rolli, filosoofilist tausta ja toimemehhanisme, talle esitatavaid nõudeid ja põhiõppeprogrammi ülesehitust, mis annab talle huvi korral võimaluse edasi õppida ki-shiatsu põhiõppeprogrammis terapeudiks. Hoolikal harjutamisel on võimalik saavutada tõelise meistri tase.

KOOLITAJA: Valdo Herzmann
Ki-Shiatsu terapeut ja kutse omanik, terapeutilise massaaži terapeut
Yasutaka Hanamura õpilane (kes on Shizuto Masunaga õpilane)
MTÜ Ki-Shiatsu Ühendus asutajaliige ja tegevjuht

NB! Tegemist on idamaisele traditsioonile omase nn liiniõppega, kus kallihinnailised teadmised antakse edasi otse õpetajalt õpilasele. Seetõttu annab õpetaja oma sügavaimad teadmised ja kogemused ning kogu liini praktika edasi tõeliselt huvitatuile viisil, mida raamatutest õppida pole võimalik.

Registreerimine koolitusele läbi lingi: https://goo.gl/forms/MXMoS8p3WYoFDX4q2

Koolituse toimumise aeg: 19.-20. oktoober 2019
Koolituse toimumiskoht: Weizenbergi 20/1, Tallinnas

Osavõtjate arv on piiratud.
Koolituse maht: 16 tundi

2-päevase baaskoolituse maksumus: 200+km registreerimisel ja sissemaksu tasumisel enne 30.09.2019. Hiljem on osalustasu 220+km.
Registreerimise järel saadetakse e-posti teel ettemaksuarve summas 50+km, mis jääb loobumisel tagastamatuks.
Lisainfo: tarkustekool@gmail.com

NB! Ki-shiatsu pika õppeprogrammi kohta rohkem infot leiab meie kodulehelt: http://www.tarkustekool.ee/pikad-oppeprogrammid/ki-shiatsu/

Sarnastel teemadel