Enesemuutmise kunst, osa I: Mina, minu sisemaailm ja viis keha. Juhendab Ingvar Villido
Activity » Event
Time Location Key person PDF
2013 Sep 14 Sat 10:00
2013 Sep 14 Sat 17:00
Europe/Tallinn
Main Image

 Kursuse tutvustus

Kes ma olen? Kust pärinevad minu mõtted, tunded, aistingud ja ihad? Kuigi me juhindume sageli oma mõtetest, "sisehäälest", "kõhutundest" või veendumustest, ei tea me sageli, kust meie mõtted, tunded või teadmised pärinevad. Me ei tea, mis meid juhib, või vajame me selle selgitamiseks psühholoogide abi.

Kursusel "Mina, minu sisemaailm ja viis keha" õpid orienteeruma oma sisemaailmas ning eristama seal toimuvaid protsesse. See annab sulle võimaluse saada teadlikuks oma toimimise motiividest ja elu juhtivatest jõududest – ning saada nii ise oma elu meistriks.

Praktilise kogemuse kaudu õpid:

  • eristama ja mõistma oma sisemaailmas toimuvaid protsesse;
  • millest Sa koosned, millised on sinu viis keha ning nende omadused ja võimalused:
  • füüsiline keha – nähtav ja tajutav organism ning sellega seotud aistingud;
  • vitaalne keha – emotsioonid;
  • mentaalne keha – mälu, mõtted, meenutused, ettekujutlused, planeerimisvõime;
  • intellekt – taip, intuitsioon, inspiratsioon, eristamisvõime, teadlikkus.

Kursusel osalenute kogemusi:
Asjade aluseks on struktuur. Ma olin selle loengu ja praktikani kogunud elu jooksul hulganisti teadmisi ning kogenud mitmeid nimetamatuid äratundmisi. Puudus otsene vajadus neid taipamisi kuidagi liigitada, sõnastada või fikseerida. Paigutasin selle enese jaoks üldnimetaja elukogemus alla. Karl Ristikivi ütleb: see, kellele on vähe antud, kannab seda oma südame kohal. See, kellele on palju antud, pillab kõik käest maha. Minu puhul kehtis enne nimetatud loengut see viimane, sest tänane sootsium meie ümber ei hooli täpsusest, korrast ega lõpetatusest – mida ma ise ometi ihkasin. Ingvari loengus asetus korraga kõik ilusti oma kohale, klotsid paigutusid nagu legos ning saabus selgus olemuslikust loogikast. Korrastatus annab võimaluse sisemist ressurssi täpsemalt jaotada, hoida nähtusi rahulikult eraldi sahtlites ja jõuda seeläbi kooskõlas endaga soovitud tulemusteni, sest Ristikivi ütleb samas veel: Kõigi teede pikkus ajas on võrdne. Miks siis mitte valida taipamiste rada, vürtsitatud teejuht Ingvar Villido mõnusa huumoriga?
Tamur Tohver (43), lavastaja, koolitaja, ettevõtja

Juhendaja tutvustus: Ingvar Villido
Lilleoru keskuse asutaja, MTÜ Lilleoru koolitusjuht ja krija jooga õpetaja Ingvar Villido on tegelenud praktilise eneseuurimise ja -arendamisega üle 25 aasta. Maailma erinevate vaimsete õpetuste praktiline tundmaõppimine on andnud talle avara teadmiste ja kogemuste pagasi. Tema õpetamismeetod on individuaalse kogemuse edastamisel põhinev ja omandatud tehnikad annavad igaühele võime teadlikult hallata ja vajalikul viisil muuta just tema elu. Babadži krija jooga meistrina esindab ta Eestis iidset joogaliini, mis on olnud aastatuhandeid tuntud vaid India suurte joogameistrite väikeses ringis.

Sündmus on osa "Enesemuutmise kunst I-IV" kursused sarjast:
Ingvar Villido "Enesemuutmise kunsti" kursused kasvasid välja kirja jooga õpilaste vajadustest, kuna juhtivad emotsioonid ja mõtted ning puudulik keskendumisvõime takistasid ülitäpsete krija jooga tehnikate praktiseerimist. Ruttu sai selgeks ka tõsiasi, et kursustel õpetatav on hädavajalik kõikidele inimestele, kes soovivad iseennast juhtida ja oma igapäevaelu teadlikumalt elada. Loe kursuste sarja kohta lähemalt siit.

Lisainfo ja registreerumine kursusele "Enesemuutmise kunst I: Mina, minu sisemaailm ja viis keha" siin

On similar topics
Type Title
Location Osho Meditatsiooni Keskus Eestis